Kliņģeris

Kliņģeris Foto: Kliņģeris

Sastāvdaļas

  • 500 g kviešu miltu
  • 1 glāze piena
  • 2 olas
  • 200 g sviesta
  • 150 cukura
  • 5 graudiņi kardamona
  • 30 g rauga
  • 1/2 tējkarotes sāls
  • rieksti
  • 1 ola pārziešanai
  • vanilīns
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Gatavo mīklu ar ieraugu.
  2. Uzrūgušu mīklu saveļ veltnī, izveido kliņģeri, liek uz ietaukotas plāts, uzraudzē, pārziež ar sakultu olu, pārkaisa ar sasmalcinātiem riekstiem un cep cepeškrāsnī vidējā karstumā. Ja krāsns cep nevienmērīgi, cepšanas laikā plāti apgriež. Virsū var pārklāt ar foliju, lai neapdegtu.
  3. Pēc izņemšanas no krāsns kliņģeri dažas minūtes atdzesē uz plāts, tad uzmanīgi nobīda uz paliktņa.
  4. Mazliet atdzisušu pārkaisa ar vanilīnu un pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes