Klasiskie mafini

Klasiskie mafini Foto: Klasiskie mafini

Sastāvdaļas

  • 240 g miltu
  • 240 ml piena
  • 150 g cukura
  • 2 tējkarotes cepamā pulvera
  • šķipsniņa sāls
  • 2 olas
  • 60 g sviesta
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • 1 ēdamkarote rīvētas laima miziņas

Pagatavošana

  1. Samaisa visas sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, cukuru, sāli, laima miziņu.
  2. Atsevišķā bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ pienu, olas, vaniļas ekstraktu, izkausētu sviestu.
  3. Samaisa miltu maisījumu ar olu maisījumu, visu sakuļ viendabīgā masā.
  4. Ja vēlas, mīklai var pievienot ogas, vai kādu citu piedevu pēc garšas.
  5. Mīklu lej ietaukotās kēksu veidnēs.
  6. Veidnes liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 18-25 minūtes, kamēr mafini kļūst zeltaini.
  7. Mafinus atdzesē veidnēs.
  8. Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes