Sastāvdaļas
- 240 g miltu
- 240 ml piena
- 150 g cukura
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- šķipsniņa sāls
- 2 olas
- 60 g sviesta
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 1 ēdamkarote rīvētas laima miziņas
Pagatavošana
- Samaisa visas sausās sastāvdaļas - miltus, cepamo pulveri, cukuru, sāli, laima miziņu.
- Atsevišķā bļodā ar putojamo slotiņu sakuļ pienu, olas, vaniļas ekstraktu, izkausētu sviestu.
- Samaisa miltu maisījumu ar olu maisījumu, visu sakuļ viendabīgā masā.
- Ja vēlas, mīklai var pievienot ogas, vai kādu citu piedevu pēc garšas.
- Mīklu lej ietaukotās kēksu veidnēs.
- Veidnes liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 18-25 minūtes, kamēr mafini kļūst zeltaini.
- Mafinus atdzesē veidnēs.
- Pirms pasniegšanas var pārkaisīt ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!