Klasiskais liellopa gaļas stroganovs

Klasiskais liellopa gaļas stroganovs Foto: Klasiskais liellopa gaļas stroganovs

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopa filejas
  • 200 ml skābā krējuma
  • 2 sīpoli
  • 1 ēdamkarote tomātu biezeņa
  • 1 ēdamkarote miltu
  • milti apviļāšanai
  • sakapāti pētersīļi
  • eļļa cepšanai
  • svaigi malti melnie pipari pēc garšas
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Gaļu sagriež aptuveni 1 cm biezās šķēlēs un viegli izklapē, pēc tam katru šķēli sagriez 1 cm platās strēmelītēs.
  2. Strēmelītes apviļā miltos.
  3. Sīpolus nomizo un sagriez ripiņās.
  4. Pannā sakarsē eļļu un ieliek sīpolus vienā kārtā. Virsū liek gaļas strēmelītes un uz lielas uguns maisot cep 5 minūtes.
  5. Bļodiņā samaisa krējumu ar miltiem. Pievieno tomātu biezeni, maltos piparus un sāli.
  6. Apcepot gaļu ar sīpoliem liek katlā, pievieno mērci un uz mazas uguns sautē 25 - 30 minūtes.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes