Ķiršu pīrāgs ar mandelēm

Ķiršu pīrāgs ar mandelēm Foto: Ķiršu pīrāgs ar mandelēm

Sastāvdaļas

  • 250 g sviesta
  • 250 g cukura
  • 2 olas
  • 2 olu dzeltenumi
  • 75 ml gaišā ruma
  • 600 g miltu
  • 800 g ķiršu
  • 50 g maltu mandeļu

Pagatavošana

  1. Izkausētu sviestu sakuļ ar cukuru - gaisīgā, gaišā masā.
  2. Masai pievieno olas,olu dzeltenumus, rumu, sakuļ viendabīgā konsistencē.
  3. Olu un ruma masai pievieno izsijātus miltus, ātri sakuļ mīklu, tai jābūt elastīgai.
  4. Mīklu ietin pārtikas plēvē, un liek ledusskapī uz 40 minūtēm.
  5. Ķiršus nomazgā un izņem kauliņus.
  6. Mīklu sadala divās daļās - 2/3 mīklas izrullē, uz miltiem nokaisītas darba virsmas, un liek ieeļļotā veidnē.
  7. Mīklai uzkaisa nedaudz maltu mandeļu un virsū liek ķiršus.
  8. Izrullē atlikušo mīklu, un liek virsū ķiršiem.
  9. No mīklas pārpalikumiem var izveidot rotājumus pīrāgam - bumbiņas vai izspiest formiņas.
  10. Uzkarsē krāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Cep vienu stundu.
  11. Pirms pasniegšanas pīrāgu atdzesē, tikai tad sagriež.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes