Keila salāti ar grilētiem dārzeņiem un olu

Keila salāti ar grilētiem dārzeņiem un olu Foto: Keila salāti ar grilētiem dārzeņiem un olu

Sastāvdaļas

  • sasmalcināts keils (viens litrs)
  • divas ceptas olas

Grilētajiem dārzeņiem:

  • 2 nomizoti un ripiņās sagriezti burkāni
  • 1 sagriezta sarkanā paprika
  • ½ saldais kartupelis, sagriezts kubiciņos
  • ēdamkarote citronu sulas
  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 2 tējkarotes čili pulvera
  • ½ tējkarote sāls
  • ½ tējkarote malti melnie pipari

Salātu mērcei:

  • 1 ēdamkarote olīveļļas
  • 1 tējkarote vīna etiķa
  • 2 tējkarotes kļavu sīrupa
  • ¼ tējkarote sāls
  • ¼ tējkarote malti melnie pipari

Pagatavošana

  1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 220°C.
  2. Atsevišķā bļodā sajauc visas mērces sastāvdaļas un labi samaisi.
  3. Salātu bļodā liec nomazgātu keila salātu, pievieno mērci un atliec malā.
  4. Citā bļodā liec visus sagrieztos dārzeņus. Pārkaisi ar čili pulveri, sāli un pipariem, pārlej ar olīveļļu un citrona sulu.
  5. Liec dārzeņus cepeškrāsnī un cep 15 minūtes. Tad pagriez dārzeņus uz otru pusi un cep vēl 10 minūtes. Kad tie ir gatavi, atstāj uz 15 minūtēm atdzesēties.
  6. Tiklīdz dārzeņi ir atdzesēti, liec tos bļodā.
  7. Pirms pasniegšanas samaisi dārzeņus ar keilu. Pasniedz ar ceptu olu pa virsu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes