Sastāvdaļas
- 500 ml liesa kefīra
- 1/2 glāzes cukura
- 2 olas
- šķipsniņa sāls
- 1/2 tējkarotes sodas
- 2 glāzes miltu
- āboli pēc garšas
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru, samaisa ar kefīru, pieber sāli.
- Pievieno sodu, miltus un vēlreiz visu sakuļ.
- Mīklai jābūt vieglai, gaisīgai, pabiezai.
- Ābolus sagriež plānās šķēlītēs.
- Mīklu lej ar karoti sakarsētā pannā, augu eļļā.
- Uz plāceņa virsmas ātri izkārto ābolu šķēlītes, piespiežot tās, ar karoti.
- Kad viena plāceņu puse apbrūnē, plāceni apgriež otrādi.
- Gatavus plāceņus liek uz šķīvja, pārkaisa ar pūdercukuru un maltu kanēli.
- Ābolu vietā var izmantot banānus, kazenes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!