Sastāvdaļas
- 1,5 glāzes miltu
- ½ glāzes krējuma
- 100 g sviesta
- 2 ēdamkarotes cukura
- 1,5 ēdamkarotes pūdercukura
- ¼ tējkarotes pārtikas sodas
- tējkarote citrona sulas
- 1,5-2 glāzes kazeņu ogu
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu sajauc ar krējumu, tad iemaisa miltus un pievieno sodu. No iegūtās mīklas izveido bumbu un uz 25-30 minūtēm ieliek ledusskapī.
- Pēc tam no atdzesētās mīklas nelielu daļu atdala, bet no atlikušās izrullē plāceni, lai tas būtu lielāks par pašu lielāko pannu.
- Pannu uzkarsē un ieziež ar sviestu vai margarīnu, tad tajā ieklāj izrullēto mīklu, lai maliņas paliktu atliektas uz augšu.
- Sausas iepriekš nomazgātas ogas uzber mīklai, apkaisa ar pūdercukuru un apslaka ar citronu sulu.
- No atlikušās mīklas izrullē tievas desiņas un restīšu veidā uzliek uz ogām.
- Pannu liek karstā cepeškrāsnī un cep līdz gatavībai.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!