Sastāvdaļas
- 100 g rīvēta siera
- 700 - 800 g kartupeļu
- buntīte zaļumu
- 1 sīpols
Mīklai:
- 2 olas
- milti
- sāls
- 1 glāze kefīra
Pagatavošana
- Izvāra kartupeļus, lai no tiem pagatavotu kartupeļu biezeni pildījumam.
- Smalki sagriež sīpolu un apcep to zeltainu. Pievieno kartupeļiem.
- Pievieno zaļumus un sieru. Visu kārtīgi samaisa un pildījums ir gatavs.
- Sajauc stingru mīklu no miltiem, olām un kefīra. Pievieno sāli pēc garšas.
- Mīklu sagriež gabaliņos, katru gabaliņu izveltnē aplītī.
- Uz katra aplīša liek pildījumu, aiztaisa kā pīrādziņu un tad saspiež no abām pusēm tā lai izveidojas plācenītis.
- Sagatavotus plācenīšus apcep uz pannas no abām pusēm, lai izveidojas kraukšķīga garoziņa.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!