Sastāvdaļas
- 5 vidēja lieluma vārīti kartupeļi
- 2 olas
- 100 g rīvmaizes
- 100 g cieta siera
- 2-3 ēdamkarotes miltu
- augu eļļa cepšanai
- malti melnie pipari, sāls pēc garšas
- koriandrs pēc vēlēšanās
- kurkuma
- kajēnas pipari, fenhelis pēc vēlēšanās
Pagatavošana
- Vārītus kartupeļus ar visu mizu notīra, sarīvē vai samaļ.
- Pievieno olas, garšvielas, sāli, kārtīgi samaisa.
- Kartupeļu masai pievieno izsijātus miltus, samaisa.
- Sieru sagriež garenos gabaliņos.
- Ar mitrām rokām, no kartupeļu masas veido standziņas, vidū liek siera gabaliņu, standziņu apviļā rīvmaizē.
- Kartupeļu standziņas apcep no visām pusēm, sakarsētā augu eļļā, kamēr parādās zeltaina garoziņa.
- Kartupeļu standziņas pasniedz karstas vai siltas ar Jūsu mīļāko mērci.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!