Sastāvdaļas
- 500 g auksta kartupeļu biezeņa
- 2 olas
- 70-100 g rīvēta siera
- lociņi
- rīvmaize
- pipari
- sāls
Pagatavošana
- Cepeškrāsni sakarsē līdz 200°C temperatūrai.
- Kartupeļu biezeni sajauc ar olām, sāli, pipariem, zaļumiem, sieru.
- Veido apaļas vai garenas kroketītes, apvārta rīvmaizē.
- Pannā ieklāj cepampapīru, pārslaka, vai apsmidzina ar eļļu.
- Kārto pannā kroketītes, arī pārslaka ar eļļu.
- Cep aptuveni 10 minūtes, tad izņem pannu, apgriež kroketītes uz otru pusi un cep vēl tikpat ilgi.
Kroketes var arī fritēt eļļā. Tad labāk gatavot apaļas. Fritē sakarsētā eļļā kādas 4 minūtes, kamēr zeltaini brūnas.
Kroketes var ēst kā piedevu gaļas vai zivju ēdieniem, bet var ēst arī kā pamatēdienu ar skābo krējumu, vai kādu mērcīti.
Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!