Sastāvdaļas
- 1 kg kartupeļu
- sāls
- 1,25 glāzes salda krējuma un piena maisījuma vai tikai piena
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 4 - 5 ķiploka daiviņas
- šķipsniņa muskatrieksta
- 2 ēdamkarotes sakapātu zaļo lociņu
- malti pipari
Pagatavošana
- Kartupeļus sagriež ceturtdaļās un izvāra vieglā sālsūdenī.
- Kamēr kartupeļi vārās, uz pannas pagatavo mērci.
- Izkausē 1 ēdamkaroti sviesta, pievieno ķiploku. Pielej pienu un vāra 10 minūtes.
- Pievieno muskatriekstu un samaisa. Noņem no uguns.
- No kartupeļiem nolej ūdeni. Katliņā ar kartupeļiem lej mērci un visu saspiež biezputrā.
- Pievieno vēl vienu karoti sviesta, zaļos lociņus, sāli un piparus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!