Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 2 ēdamkarotes sviesta
- 1/2 glāzes piena
- 200 g sarīvēta siera
- 6 olas
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Nomizotus kartupeļus izvāra sālsūdenī, izgāž uz sieta, izberž caur sietu, pieliek nedaudz sviesta, sāls un samaisa, pakāpeniski pielejot karstu pienu.
- Biezeni (vidēja blīvuma) uzliek uz pannas, kura apsmērēta ar sviestu, izlīdzina, pārkaisa ar sarīvētu sieru, apslaka ar sviestu un cep cepeškrāsnī, līdz izveidojas brūna garoziņa.
- Izcepto kartupeļu virspusē izveido padziļinājumus atkarība no olu skaita un katrā padziļinājumā ielej vienu jēlu olu, pēc tam pannu atkal uz 3 minūtēm ieliek cepeškrāsnī.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!