Sastāvdaļas
- 500 g kartupeļu
- 300 g trekna biezpiena
- 3 olu dzeltenumi
- 200 ml trekna saldā krējuma
- sāls
- zaļumi
- 1 kausētais sieriņš
Pagatavošana
- Kartupeļus kārtīgi nomazgā, vāra ar visu mizu, kamēr gatavi, tad atdzesē.
- Biezpienam pieber sāli, samīca to ar dakšiņu.
- Kartupeļiem novelk miziņu, sagriež apaļās šķēlītēs.
- Veidni ietauko ar augu eļļu, izkārto tajā daļu kartupeļu šķēlīšu, uzber mazliet sāls.
- Virsū kartupeļiem liek biezpiena masu, tad atkal liek kartupeļu šķēlītes.
- Olu dzeltenumus sakuļ ar saldo krējumu, masu pārlej kartupeļiem.
- Cep sakarsētā krāsnī, 40-45 minūtes.
- Gatavus kartupeļus pārkaisa ar rīvētu kausēto sieriņu un sakapātiem zaļumiem.
- Kartupeļus pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!