Sastāvdaļas
- 200 g margarīna (istabas temperatūrā)
- 1 olas dzeltenums
- 100 ml skābā krējuma
- šķipsniņa sāls
- 500 g miltu
Pagatavošana
- Margarīnu samaisa ar miltiem, veidojot drupačas.
- Pievieno olas dzeltenumu, skābo krējumu, samīca mīklu.
- Ja mīkla līp pie rokām, pievieno vēl miltus.
- Mīklu liek ledusskapī - no šīs mīklas var cept cepumus, pīrāgus utt.
- Izcepsim cepumus - mīklu izrullē, sagriež trīsstūrīšos vai rombiņos.
- Ja mīkla būs plānāka, mazāk būs izteikts kārtainums, ja biezāka, tad vairāk.
- Divās atsevišķās bļodās ber 1 glāzi cukura, otrā - 1 olas baltumu.
- Veidni pārkaisa ar miltiem, katru mīklas trīsstūrīti vai rombiņu mērcē olas baltumā, tad, no vienas puses - cukurā.
- Ar cukuru uz augšu cepumus liek veidnē.
- Cep 180°C temperatūrā, kamēr kļūst zeltaini.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!