Karpas fileja ar krāsnī ceptiem kartupeļiem

Karpas fileja ar krāsnī ceptiem kartupeļiem Foto: Karpas fileja ar krāsnī ceptiem kartupeļiem

Sastāvdaļas

  • eļļa
  • pipari
  • sāls
  • sazāns
  • sviests
  • milti
  • kartupeļi
  • garšvielas
  • ķiploki
  • mājas pupiņu - tomātu salāti

Pagatavošana

Vakariņās biju ieplānojusi ko citu, bet tā kā vīrs pārnesa mājās glītu sazānu, vakariņu plāni mainījās.

  1. Zivi izfilēju, mugurkaulu, spuras un galvu ieliku saldētavā zupai. Fileju sagriezu gabaliņos, uzbēru sāli un piparus.
  2. Miltus sajaucu ar nedaudz sāls un pipariem, apvārtīju zivtiņu um apcepu sakarsētā eļļā zeltainu.
  3. Katliņā izkausēju piciņu sviesta, saliku apakšā sīlola pusšķēkes, kārtoju virsū zivs gabaliņus, uzliku vāku un atstāju nelielā siltumā.
  4. Kartupeļus pārgriezu uz pusēm, saliku stikla cepamtraukā, sajaucu ar garšvielām, sasmalcinātiem ķiplokiem un nedaudz eļļas.
  5. Cepu cepeškrāsnī uz 225°C, 25-30 minūtes.
  6. Pasniedzu ar mājas pupiņu - tomātu salātiem.

Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes