Kanēļrozītes

Kanēļrozītes Foto: Kanēļrozītes

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 400 g sviesta
  • 2 olas
  • 100 g rauga (puse no klasiskā 200 g iepakojuma)
  • 6 ēdamkarotes svaiga piena
  • milti pēc vajadzības

Pildījumam:

  • cukurs
  • kanēlis
  • pūdercukurs

Pagatavošana

  1. Raugu apber ar 2 tējkarotēm cukura. Samaisa un ļauj cukuram izkust (apmēram 15 minūtes).
  2. Samīca sviestu, olas, pienu un miltus (līdz nelīp pie rokām). Iemaisa uzbriedušo raugu un, ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz miltu. Izveido kukulīti, uzliek uz dēlīša un ieliek ledusskapī vismaz uz stundu.
  3. Mīklu sadala divās daļā un no katras daļas izveltnē horizontālu taisnstūra formu. Paber mazliet miltu uz galda pirms rullēšanas. Jo plānāku izrullē mīklu, jo vairāk "ziedlapiņu" būs kanēļrozītei. Vienlaidus pārkaisa ar cukuru. Pēc tam - bagātīgi - ar kanēli.
  4. No apakšējā malas sākot, mīklu sarullē ciešā rullī. Ar nazi sagriež apmēram 3-4 cm biezās ripās. No katras ripas veido kanēļrozīti. Nogrieztajai ripiņai vienā pusē visas kārtas saspiež ar pirkstiem kopā, tā lai veidojas pamatne. Otrā pusē ar pirkstiem rūpīgi atloka katru kārtu pa vienai tā, lai veidojas it kā ziedlapiņas. Liek uz ietaukotas pannas un cep 200 grādos, apmēram 35 minūtes.
  5. Mīklu var dalīt arī četrās daļās un nodarboties ar īstiem rokdarbiem, ja nav slinkums. Tad kanēļrozītes sanāks uz pusi mazākas un vēl trauslākas. Attiecīgi jācep īsāku laiku.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes