Kakao rulete

Kakao rulete Foto: Kakao rulete

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 10 olas
  • 300-400 g cukura
  • 150 g kartupeļu cietes
  • citrona miziņa

Krēmam:

  • 1 glāze ievārījuma (pēc izvēles)
  • 225 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 1-1,5 glāzes ūdens
  • 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera

Pagatavošana

Gatavojam biskvītu:

  1. Olu dzeltenumus ar cukuru un citrona miziņu saputo.
  2. Pievieno kartupeļu cieti un iecilā saputotus olbaltumus.
  3. Plāti pārklāj ar cepamo papīru, ieziež ar sviestu un pārkaisa ar kartupeļu cieti virsū lej biskvīta mīklu apmēram 1 cm biezumā, nolīdzina un cep vidēji karstā krāsni 10 minūtes.

Gatavojam krēmu:

  1. Sviestu saputo.
  2. Ūdeni savāra pabiezā sīrupā - apmēram 10 minūtes.
  3. Atdzesētu pamazām pievieno saputotam sviestam, pieber kakao un visu samaisa spīdīgā masa.
  4. biskvītu pārziež ar ievārījumu, satin.
  5. Virsū garnē ar krēmu, veidojot gareniskas krēma svītras tā, lai biskvīts nebūtu redzams.
  6. No atgrieztiem galiņiem izveido zariņus, kurus iesprauž stumbrā un arī garnē ar krēmu.
  7. Biskvītu var arī vienkārši pārziest ar krēmu.
  8. Tad virsu veido svītriņas kā koka stumbram.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes