Sastāvdaļas
Mīklai:
- 10 olas
- 300-400 g cukura
- 150 g kartupeļu cietes
- citrona miziņa
Krēmam:
- 1 glāze ievārījuma (pēc izvēles)
- 225 g sviesta
- 150 g cukura
- 1-1,5 glāzes ūdens
- 2-3 ēdamkarotes kakao pulvera
Pagatavošana
Gatavojam biskvītu:
- Olu dzeltenumus ar cukuru un citrona miziņu saputo.
- Pievieno kartupeļu cieti un iecilā saputotus olbaltumus.
- Plāti pārklāj ar cepamo papīru, ieziež ar sviestu un pārkaisa ar kartupeļu cieti virsū lej biskvīta mīklu apmēram 1 cm biezumā, nolīdzina un cep vidēji karstā krāsni 10 minūtes.
Gatavojam krēmu:
- Sviestu saputo.
- Ūdeni savāra pabiezā sīrupā - apmēram 10 minūtes.
- Atdzesētu pamazām pievieno saputotam sviestam, pieber kakao un visu samaisa spīdīgā masa.
- biskvītu pārziež ar ievārījumu, satin.
- Virsū garnē ar krēmu, veidojot gareniskas krēma svītras tā, lai biskvīts nebūtu redzams.
- No atgrieztiem galiņiem izveido zariņus, kurus iesprauž stumbrā un arī garnē ar krēmu.
- Biskvītu var arī vienkārši pārziest ar krēmu.
- Tad virsu veido svītriņas kā koka stumbram.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!