Siļķe kažokā - 5 receptes

Siļķe kažokā - 5 salātu receptes Foto: Siļķe kažokā - 5 receptes

1. Siļķe kažokā - klasiskais variants

● 300 g siļķes filejas
● 300 g kartupeļu
● 300 g burkānu
● 300 g biešu
● 300 g ābolu
● 150 g sīpolu
● majonēze

  1. Kartupeļus un burkānus vāra ar visu mizu, kamēr gatavi.
  2. Bietes vāra ar visu mizu, kamēr gatavas.
  3. Vārītos dārzeņus atdzesē, nomizo.
  4. Sīpolus sīki sakapā.
  5. Siļķes fileju sagriež mazos gabaliņos.
  6. Bietes sarīvē uz smalkās rīves.
  7. Burkānus sarīvē uz smalkās rīves.
  8. Kartupeļus sarīvē uz smalkās rīves.
  9. Ābolus nomizo, izņem serdes un sarīvē uz vidējās rīves.
  10. Lielā, lēzenā salātu traukā liek kartupeļus, izlīdzina, uzklāj majonēzi.
  11. Kartupeļiem liek virsū siļķi, uzklāj majonēzi.
  12. Siļķei virsū liek sīpolus.
  13. Sīpoliem virsū liek burkānus, uzklāj majonēzi.
  14. Burkāniem virsū liek ābolus, uzklāj majonēzi.
  15. Virsējā kārtā liek bietes, izlīdzina.
  16. Rotā ar majonēzi.

2. Siļķe kažokā - rulete

● siļķe
● biete
● burkāni
● sīpoli
● kartupeļi
● majonēze

  1. Uz dēlīša vai paplātes izklāj pārtikas plēvi, uz tās liek rīvētu, vārītu bieti - izveido kvadrātu, uzklāj majonēzi.
  2. Virsū bietei liek vārītus, rīvētus burkānus, uzklāj majonēzi.
  3. Virsū burkāniem liek vārītus, rīvētus kartupeļus, uzklāj majonēzi.
  4. Virsū kartupeļiem liek siļķes filejas gabaliņus un sakapātus sīpolus - desiņas veidā.
  5. Salātus satin ruletē, ar pārtikas plēvi piespiežot.
  6. Salātu ruleti liek ledusskapī uz 2 stundām.
  7. Salātus izņem no ledusskapja, pārtikas plēvi noņem, ruleti sagriež gabalos.

3. Siļķe kažokā - jaunākā versija

● 2 bietes
● 1 burkāns
● 3 kartupeļi
● 2 olas
● 1 sīpols
● 1 siļķe
● 1-2 āboli (vislabāk Antonovkas šķirnes)
● 2 ēdamkarotes kaperu
● pētersīļi
● majonēze
● 2 ēdamkarotes graudaino sinepju
● augu eļļa

  1. Vārītus kartupeļus rupji sarīvē, pusi liek lēzenā traukā.
  2. Siļķi notīra, izņem asakas, sagriež sīkos gabaliņos, liek virsū kartupeļiem.
  3. Sīpolu sīki sakapā, samaisa ar kaperiem un liek virsū kartupeļiem, uzklāj majonēzi, kas sajaukta ar sinepēm.
  4. Virsū sīpoliem liek vārītu, rīvētu burkānu, pusi vārītu, rīvētu biešu, sakapātas vārītas olas, atlikušos kartupeļus, uzklāj majonēzes-sinepju maisījumu.
  5. Virsū kartupeļiem liek rīvētus ābolus un atlikušās bietes.
  6. Rotā ar majonēzes - sinepju maisījumu.

4. Siļķe kažokā ar želatīnu

● 3-4 kartupeļi
● 2 burkāni
● 2 vidēja lieluma bietes
● 1 sīpols
● 4 siļķu filejas
● 1 ola
● 200 g majonēzes
● 1 paciņa želatīna
● 1/2 glāzes ūdens

  1. Izvāra olu, kartupeļus, burkānus un bietes.
  2. Dārzeņus nomizo un sagriež sīkos gabaliņos.
  3. Olai noņem čaumalu un sarīvē.
  4. Sīpolu sīki sakapā un uzlej verdošu ūdeni, patur 1 minūti.
  5. Ūdeni nolej, sīpolu noskalo aukstā ūdenī, nosusina ar papīra dvieli.
  6. Siļķu filejas sagriež mazos gabaliņos un sajauc ar sīpolu.
  7. Mazā katliņā lej ūdeni, pievieno želatīnu, atstāj 1 minūti uzbriest.
  8. Uzsilda ūdeni, maisa, kamēr želatīns izšķīst, atdzesē un samaisa ar majonēzi, pievieno garšvielas pēc izvēles - sāls, pipari, cukurs, etiķis, dilles.
  9. Kartupeļus, burkānus, bietes, siļķi ar sīpoliem, katru atsevišķi samaisa ar majonēzi, mazliet majonēzes atstāj rotāšanai.
  10. Salātus liek kārtām salātu traukā.
  11. Pirms kārtu likšanas, traukā var ieklāt pārtikas plēvi, lai salatus varētu apgriezt otrādi uz šķīvja, želatīns "sastiprinās" kārtas, tās neizjuks.
  12. Salātu kārtas vislabāk likt šādā secībā - kartupeļi, bietes, siļķe ar sīpoliem, burkāni, kartupeļi. 
  13. Atlikušo majonēzi liek konditorejas maisiņā un izrotā salātus.
  14. Pārkaisa salātus ar rīvētu olu un zaļumiem.
  15. Salātus liek ledusskapī, lai sastingst.

5. Siļķe biezā kažokā

● 1 siļķe
● 4 burkāni
● 1 glāze konservētas kukurūzas
● 5 kartupeļi
● 3 āboli
● 1 sīpols
● 2 olas
● majonēze
Rotāšanai:
● 2 olbaltumi
● burkāni
● pētersīļi

  1. Kartupeļus un burkānus nomazgā, vāra ar visu mizu, kamēr gatavi.
  2. Ūdeni nolej, dārzeņus atdzesē un nomizo, sarīvē atsevišķās bļodās.
  3. Daļu burkānu noliek malā, rotāšanai.
  4. Olas izvāra, noņem čaumalas, atdala olbaltumus no dzeltenumiem, sarīvē atsevišķās bļodās.
  5. Siļķi notīra, izņem asakas, fileju sagriež mazos gabaliņos.
  6. Kukurūzai notecina šķidrumu, mazliet atstāj rotāšanai.
  7. Sīpolu nomizo, noskalo aukstā ūdenī, sagriež sīkos gabaliņos.
  8. Ābolus nomizo, izņem serdes, sarīvē.
  9. Salātus liek kārtās, pa vidu uzklājot majonēzi - sīpols, siļķe, kukurūza, kartupeļi, burkāni, āboli, olbaltumi, olu dzeltenumi.
  10. Rotā ar rīvētiem burkāniem, kukurūzu, pētersīļiem, olbaltumiem.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes