Jogurta torte

Jogurta torte Foto: Jogurta torte

Sastāvdaļas

Mīklai:

  • 2 olas
  • 100 g cukura
  • 100 ml kefīra
  • 150 g miltu
  • 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
  • 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
  • 25 ml augu eļļas

Suflē:

  • 800 ml dzeramā melleņu jogurta
  • 50 g cukura
  • 20 g želatīna
  • 50 ml piena
  • 1 glāze svaigu melleņu

Pagatavošana

  1. Olas sakuļ ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru, kefīru, eļļu, vēlreiz sakuļ.
  2. Miltus izsijā un samaisa ar cepamo pulveri.
  3. Olu maisījumu samaisa ar miltu maisījumu.
  4. Mīklu lej ietaukotā veidnē, ar noņemamām maliņām, cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes(gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs).
  5. Gatavu biskvītu atdzesē veidnē.
  6. Gatavo suflē - želatīnam uzlej pienu un atstāj, lai tas uzbriest.
  7. Tad želatīna-piena maisījumu liek uz uguns, karsē, kamēr želatīns izšķīst(nedrīkst uzvārīt!).
  8. Jogurtu samaisa ar cukuru, tievā strūkliņā pielej siltu želatīna maisījumu, samaisa, pieber ogas, vēlreiz samaisa.
  9. Jogurta maisījumu uzlej biskvītam, torti liek ledusskapī, lai tā pilnībā atdziest.
  10. Torti uzmanīgi izņem no veidnes, rotā pēc saviem ieskatiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes