Sastāvdaļas
Mīklai:
- 2 olas
- 100 g cukura
- 100 ml kefīra
- 150 g miltu
- 1/2 tējkarotes vaniļas cukura
- 1/2 tējkarotes cepamā pulvera
- 25 ml augu eļļas
Suflē:
- 800 ml dzeramā melleņu jogurta
- 50 g cukura
- 20 g želatīna
- 50 ml piena
- 1 glāze svaigu melleņu
Pagatavošana
- Olas sakuļ ar cukuru, pievieno vaniļas cukuru, kefīru, eļļu, vēlreiz sakuļ.
- Miltus izsijā un samaisa ar cepamo pulveri.
- Olu maisījumu samaisa ar miltu maisījumu.
- Mīklu lej ietaukotā veidnē, ar noņemamām maliņām, cep 180°C temperatūrā, 25 minūtes(gatavību pārbauda ar koka iesmiņu, ja sauss - gatavs).
- Gatavu biskvītu atdzesē veidnē.
- Gatavo suflē - želatīnam uzlej pienu un atstāj, lai tas uzbriest.
- Tad želatīna-piena maisījumu liek uz uguns, karsē, kamēr želatīns izšķīst(nedrīkst uzvārīt!).
- Jogurtu samaisa ar cukuru, tievā strūkliņā pielej siltu želatīna maisījumu, samaisa, pieber ogas, vēlreiz samaisa.
- Jogurta maisījumu uzlej biskvītam, torti liek ledusskapī, lai tā pilnībā atdziest.
- Torti uzmanīgi izņem no veidnes, rotā pēc saviem ieskatiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!