Jogurta auzu pārslu plācenīši

Jogurta auzu pārslu plācenīši Foto: Jogurta auzu pārslu plācenīši

Sastāvdaļas

  • 50 g ātri pagatavojamo auzu pārslu
  • 70 g pilngraudu miltu (var izmantot arī parastos)
  • 1 tējkarote cepamā pulvera
  • 120 g "Rikottas" siera vai vājpiena biezpiena
  • 150 g vājpiena jogurta (bez piedevām)
  • 2 olas
  • 2-3 ēdamkarotes olīveļļas
  • 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
  • šķipsniņa jūras sāls
  • olīveļļa cepšanai

Mērcei:

  • vājpiena jogurts (bez piedevām)
  • rīvēta citrona miziņa
  • šķipsniņa malta ingvera

Pagatavošana

  1. Ātri pagatavojamām auzu pārslām uzlej verdošu ūdeni - samaisa.
  2. Sakuļ olas ar šķipsniņu jūras sāls.
  3. "Rikottas" sieru vai vājpiena biezpienu samaisa ar vājpiena jogurtu.
  4. "Rikottas" siera vai vājpiena biezpiena maisījumam pievieno sakultās olas un auzu pārslu biezputru - samaisa.
  5. Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno auzu pārslu biezputras maisījumam - visu kārtīgi sajauc.
  6. Mīklai pievieno olīveļļu un vaniļas ekstraktu - visu samaisa.
  7. Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, pievieno mazliet olīveļļas, ar karoti liek mīklu uz pannas, veidojot plācenīšus.
  8. Cep plācenīšus no abām pusēm, kamēr tie iegūst iesārtu garoziņu. Cepot pannai uzliek vāku, un ik pa laikam plācenīšiem uzpilina olīveļļu.
  9. Gatavo mērci - vājpiena jogurtu sajauc ar rīvētu citrona miziņu un šķipsniņu malta ingvera.
  10. Pasniedzot auzu pārslu plācenīšus ar pagatavoto mērci, pieliek klāt arī augļus (pēc izvēles).
  11. Šos plācenīšus var pasniegt arī ar kūpinātu lasi, skābu krējumu, vai ikriem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes