Sastāvdaļas
- 50 g ātri pagatavojamo auzu pārslu
- 70 g pilngraudu miltu (var izmantot arī parastos)
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- 120 g "Rikottas" siera vai vājpiena biezpiena
- 150 g vājpiena jogurta (bez piedevām)
- 2 olas
- 2-3 ēdamkarotes olīveļļas
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- šķipsniņa jūras sāls
- olīveļļa cepšanai
Mērcei:
- vājpiena jogurts (bez piedevām)
- rīvēta citrona miziņa
- šķipsniņa malta ingvera
Pagatavošana
- Ātri pagatavojamām auzu pārslām uzlej verdošu ūdeni - samaisa.
- Sakuļ olas ar šķipsniņu jūras sāls.
- "Rikottas" sieru vai vājpiena biezpienu samaisa ar vājpiena jogurtu.
- "Rikottas" siera vai vājpiena biezpiena maisījumam pievieno sakultās olas un auzu pārslu biezputru - samaisa.
- Miltus sajauc ar cepamo pulveri, pievieno auzu pārslu biezputras maisījumam - visu kārtīgi sajauc.
- Mīklai pievieno olīveļļu un vaniļas ekstraktu - visu samaisa.
- Uzkarsē pannu uz vidējas uguns, pievieno mazliet olīveļļas, ar karoti liek mīklu uz pannas, veidojot plācenīšus.
- Cep plācenīšus no abām pusēm, kamēr tie iegūst iesārtu garoziņu. Cepot pannai uzliek vāku, un ik pa laikam plācenīšiem uzpilina olīveļļu.
- Gatavo mērci - vājpiena jogurtu sajauc ar rīvētu citrona miziņu un šķipsniņu malta ingvera.
- Pasniedzot auzu pārslu plācenīšus ar pagatavoto mērci, pieliek klāt arī augļus (pēc izvēles).
- Šos plācenīšus var pasniegt arī ar kūpinātu lasi, skābu krējumu, vai ikriem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!