Sastāvdaļas
Marināde (2 kg jēra gaļas):
- 1 l ūdens (vārīts, atdzesēts)
- 1 ēdamkarotes citronskābes
- 1 ēdadamkarote cukura, sāls
- 250 g sīpoli
- 2 paciņas “Latplanta” šašliku garšviela
- melnie pipari (pēc garšas)
Pagatavošana
- Marinādes pagatavošana, marinēšana
- Jēra priekšas plecus un gurnus atkaulo. Sadala pa muskuļu šķiedrām, atbrīvo no cīplsām. Griež pret šķiedru 5 cm lielos gabalos un tad pa šķiedru 3 cm lielos gabalos. Katrs gabals 3x5 cm, lai ērti likt uz iesma un pagatavot.
- Sīpolus sagriež gredzenos. Gaļu ;iek traukā un apber ar garšvielām, cukuru, sāli, citronskābi, kārtīgi iemasē gaļā (~ 5 min). Pievieno sīpolu gredzenus. Aplej ar ūdeni, samaisa. Atstāj vēsā vietā (0...60 C) 24 h. Pēc tam liek slēgtos traukos, glabā 0...40 C līdz 5 dienām.
- Pagatavošana
- Grillā izkurina ogles, sasprauž gaļu uz iesmiem un liek grillēt nelielā karstumā (gaļas temperatūra 60 - 620 C), lai gaļa būtu sulīga un nebūtu sīksta, ja karstums būs par lielu, tad gaļa sanāk sausa. Grillē apmēram 30 – 40 min, aizvērtā grillā.
Recepti piedāvā ZS "Apogi"
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!