Jaunie kartupeļi skābā krējuma mērcē

Jaunie kartupeļi skābā krējuma mērcē Foto: Jaunie kartupeļi skābā krējuma mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g jauno kartupeļu
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 50 g siera
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 1 saišķītis diļļu
  • 1 tējkarote augu eļļas
  • 1/2 tējkarotes miltu
  • sāls pēc garšas
  • pipari pēc garšas

Pagatavošana

  1. Kartupeļus nomizo, sagriež šķēlītēs un izkārto ietaukotā veidnē, vienā kārtā.
  2. Ķiplokus saspiež ķiploku spiedē.
  3. Dilles sakapā.
  4. Gatavo mērci - skābajam krējumam pievieno sāli un piparus, miltus, dilles, ķiplokus, visu samaisa.
  5. Mērci pārlej kartupeļiem, liek 180°C temperatūrā sakarsētā krāsnī, cep 30 minūtes.
  6. Sieru sarīvē.
  7. 10 minūtes, pirms kartupeļu cepšanās beigām, veidni izņem, kartupeļus pārkaisa ar sieru un liek atpakaļ krāsnī.
  8. Kartupeļus pasniedz karstus, pārkaisītus ar zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes