Sastāvdaļas
- 4 olas
- loki
- dilles
- 1 cīsiņš (desa, šķiņķis, gaļa - pēc izvēles)
- 2 baltmaizes šķēles
- olīveļļa
- 1 ķirštomātiņš
- sāls, pipari pēc garšas
Pagatavošana
- Baltmaizes šķēlēm izņem viduci.
- Cīsiņu sagriež gabaliņos, lokus un dilles sakapā.
- Krāsni uzkarsē līdz 180°C temperatūrai.
- Nogriež 2 folijas gabalus, uz kuriem var uzlikt maizes šķēles.
- Folijas gabalu noklāj ar olīveļļu, liek uz tā maizes šķēles.
- No folijas izveido kuģīti, kura malas blīvi pieguļ maizei, bet augstums ir vidējs.
- Iesit 1 olu, uzber sāli, piparus, virsū liek pusi cīsiņu gabaliņu, pusi loku, pusi diļļu.
- Uzsit vēl vienu olu, uzber sāli, piparus, stūrī liek pusi ķirštomātiņa.
- Maizes maliņas aprasina ar olīveļļu.
- Tādu pašu izveido arī otru maizes šķēlīti, cep abas maizes krāsnī, 15-20 minūtes.
- Gatavas maizītes pasniedz ar svaigiem zaļumiem, var pārkaisīt ar rīvētu sieru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!