Sastāvdaļas
- 1 glāze kviešu miltu
- 120 g kubiņos sagriezta auksta sviesta
- 4 ēdamkarotes brūnā cukura
Krēmam:
- 50 g sviesta
- 4 ēdamkarotes brūnā cukura
- 400 g vārīta kondensētā piena
Papildus:
- 150 g piena šokolādes
- 30 g riekstu
Pagatavošana
- Pārklāj ar cepamo papīru 23 cm lielu, kvadrātveida formu.
- Sajauc miltus ar sviestu, pievieno cukuru un rūpīgi izmīca mīklu.
- Iegūto mīklu izklāj pa iepriekš sagatavoto formu un nedaudz sadursta ar dakšiņu.
- Liek cepties 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes vai līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.
- Krēms: Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno iebiezināto pienu un cukuru, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
- Samazina karstuma līmeni un turpina sildīt vēl 5 minūtes vai ilgāk, līdz masa sabiezē un kļūst bāli dzeltena, sāk virzīties prom no katliņa malas.
- Masu nedaudz atdzesē un pārklāj pār izcepto biskvītu, novieto vēsā, sausā vietā pilnībā atdzist.
- Ūdens peldē izkausē šokolādi un sajauc ar riekstiem.
- Pārlej pār krēma kārtu un atdzesē.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!