Iebiezinātā piena – riekstu kārums

Iebiezinātā piena – riekstu kārums Foto: Iebiezinātā piena – riekstu kārums

Sastāvdaļas

  • 1 glāze kviešu miltu
  • 120 g kubiņos sagriezta auksta sviesta
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura

Krēmam:

  • 50 g sviesta
  • 4 ēdamkarotes brūnā cukura
  • 400 g vārīta kondensētā piena

Papildus:

  • 150 g piena šokolādes
  • 30 g riekstu

Pagatavošana

  1. Pārklāj ar cepamo papīru 23 cm lielu, kvadrātveida formu.
  2. Sajauc miltus ar sviestu, pievieno cukuru un rūpīgi izmīca mīklu.
  3. Iegūto mīklu izklāj pa iepriekš sagatavoto formu un nedaudz sadursta ar dakšiņu.
  4. Liek cepties 180°C temperatūrā 15 - 20 minūtes vai līdz mīkla kļūst zeltaini brūna.
  5. Krēms: Nelielā katliņā izkausē sviestu, pievieno iebiezināto pienu un cukuru, karsē līdz vārīšanās temperatūrai.
  6. Samazina karstuma līmeni un turpina sildīt vēl 5 minūtes vai ilgāk, līdz masa sabiezē un kļūst bāli dzeltena, sāk virzīties prom no katliņa malas.
  7. Masu nedaudz atdzesē un pārklāj pār izcepto biskvītu, novieto vēsā, sausā vietā pilnībā atdzist.
  8. Ūdens peldē izkausē šokolādi un sajauc ar riekstiem.
  9. Pārlej pār krēma kārtu un atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes