Sastāvdaļas
- 1 kg miltu
- 250-300 ml ūdens vai piena
- 1 ēdamkarote cukura
- 15 g sausa vai 50 g svaiga rauga
Pildījumam:
- 1 kg rīvēta siera
- 10 olas
- 200 g sviesta (sagriezta 10 gabalos)
Pagatavošana
- Raugu ar cukuru izšķīdina siltā ūdenī vai pienā, atstāj siltā vietā uz 30 minūtēm.
- Samīca mīklu, atstāj uzrūgt uz 1,5 stundām.
- Ik pa laikam mīklu samīca.
- Mīklu sadala 10 vienādās bumbiņās, izrullē ovālos plāceņos.
- Mīklas plāceņus liek, ar sviestu ietaukotā veidnē, katram plācenim uzkaisa sieru, izveido mīklas maliņas.
- Cep 220°C temperatūrā, kamēr siers ir izkusis, un mīkla kļuvusi zeltaina.
- Veidni izņem no krāsns, katram hačapuri uzliek sviesta piciņu, uzsit olu.
- Turpina cept 5 minūtes, olas dzeltenums var palikt šķidrs.
- Hačapuri pasniedz karstus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!