Gurķu skābēšana ar dārzeņiem

Gurķu skābēšana ar dārzeņiem Foto: Gurķu skābēšana ar dārzeņiem

Sastāvdaļas

  • gurķi
  • tomāti
  • patisoni
  • kabači
  • baklažāni
  • baziliks
  • lauru lapas
  • sāls

Pagatavošana

  1. Gurķus var skābēt kopā ar zaļiem pusgataviem tomātiem, maziem patisoniem un kabačiem, baklažāniem.
  2. Parasti dārzeņu ievieto starp gurķiem trauka vidū, bet tomātus var ievietot visā trauka tilpumā.
  3. Skābējot šādus asortus, par garšaugiem labāk izmantot baziliku un lauru lapas.
  4. Skābēti gurķi kopā ar zaļiem pusgataviem tomātiem uzglabājās labāk nekā ieskābēti vieni paši.
  5. Sagatavotos asortus pārlej ar atdzesētu sālsūdeni.
  6. Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu.
  7. Trauku novieto istabas temperatūrā 3 - 6 dienas, lai sākas rūgšana.
  8. Pēc tam trauku aizvāko un novieto vēsā vietā.

Nav ieteicams gurķus skābēt kopā ar gataviem sarkaniem tomātiem (paliek mīksti, izjūk).

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes