Sastāvdaļas
- gurķi
- tomāti
- patisoni
- kabači
- baklažāni
- baziliks
- lauru lapas
- sāls
Pagatavošana
- Gurķus var skābēt kopā ar zaļiem pusgataviem tomātiem, maziem patisoniem un kabačiem, baklažāniem.
- Parasti dārzeņu ievieto starp gurķiem trauka vidū, bet tomātus var ievietot visā trauka tilpumā.
- Skābējot šādus asortus, par garšaugiem labāk izmantot baziliku un lauru lapas.
- Skābēti gurķi kopā ar zaļiem pusgataviem tomātiem uzglabājās labāk nekā ieskābēti vieni paši.
- Sagatavotos asortus pārlej ar atdzesētu sālsūdeni.
- Burkai uzliek dezinficētu metāla vāciņu.
- Trauku novieto istabas temperatūrā 3 - 6 dienas, lai sākas rūgšana.
- Pēc tam trauku aizvāko un novieto vēsā vietā.
Nav ieteicams gurķus skābēt kopā ar gataviem sarkaniem tomātiem (paliek mīksti, izjūk).
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!