Salāti, kas pagatavoti ilgi pirms pasniegšanas, zaudē garšu un vitamīnus. Pielikt salātiem sāli un aizdarīt tos ar krējumu vai majonēzi ieteicams tikai pašā pēdējā brīdī.
Salātiem domātos kartupeļus vāriet ūdenī, kam pievienots nedaudz etiķa - tad tie nesamelnēs.
Pavasarī dažādu dārzeņu aizdaram etiķa un citrona sulas vieta noderīgi izmantot skābēto kāpostu sulus.
Ja aizdaram nevelēties izmantot majonēzi, ņemiet citrona sulu, pievienojiet tai cukuru - apmēram pusi tējkarotes uz vienu izspiesto citronu, izmaisiet un pielejiet maisījumam augu eļļu bez aromāta. Eļļu lejiet tieva strūkliņa, nepārtraukti maisot.
Garšīgi salāti: gatavošanas noslēpumi
Foto: Garšīgi salāti: gatavošanas noslēpumi
... reizes