Gards un viegli pagatavojams ābol-rausis ar biezpienu

Gards un viegli pagatavojams ābol-rausis ar biezpienu Foto: Gards un viegli pagatavojams ābol-rausis ar biezpi

Sastāvdaļas

Pamatnei:
  • 2 olas
  • 2 glāze cukura
  • 2 glāzes miltu
  • 1 glāze kefīra
  • 1/2 tējkarotes sodas
 
Pārliešanai:
  • āboli
  • 1 paciņa biezpiena
  • 3 olas
  • 2 ēdamkarotes skāba krējuma
  • 3 ēdamkarotes cukura (cukura daudzums atkarīgs no ābolu skābuma)
  • 1/2 tējkarotes vaniļas cukura

Pagatavošana

  1. Gatavo pamatni: Olas sakuļ ar cukuru, pievieno miltus, kefīru, sodu. Visu samaisa, lai sanāk bieza, krējumaina masa. Uzlej uz plāts, kura ieklāts cepamais papīrs (cepamo papīru var viegli ieziest ar eļļu vai sviestu).
  2. Ābolus sagriež šķēlītēs, izkārto uz pamatnes.
  3. Samaisa visas sastāvdaļas, kuras paredzētas pārliešanai.
  4. Lej virsū pamatnei ar āboliem.
  5. Cep 180°C temperatūrā 40 minūtes.

    Ābolu vietā var izmantot rabarberus, bet tad nepieciešams lielāks cukura daudzums.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes