Gardie marinētie tomāti

Gardie marinētie tomāti Foto: Gardie marinētie tomāti

Sastāvdaļas

  • tomāti
  • 1 saišķītis diļļu
  • 1 saišķītis pētersīļu
  • 1 saišķītis seleriju
  • 200 g ķiploku
  • 6 paprikas
  • 3 čili piparu
  • 1 glāze sāls
  • 2 glāzes cukura
  • lauru lapas pēc garšas
  • melno piparu graudiņi pēc garšas
  • 1 glāze galda etiķa

Pagatavošana

  1. Sastāvdaļu daudzums paredzēts 8 burkām.
  2. Burkas kārtīgi nomazgā un aplej ar verdošu ūdeni.
  3. Zaļumus, čili piparus, paprikas nomazgā, izņem sēklas.
  4. Ķiplokus notīra - visu samaļ gaļas maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā.
  5. Zaļumu, čili piparu, papriku, ķiploku masu samaisa, sadala pa 8 burkām.
  6. Tomātus kārtīgi nomazgā, liek burkās.
  7. Var izmantot dažādu šķirņu, stingrus, vienāda lieluma tomātus.
  8. Vienā burkā liek tikai vienas šķirnes tomātus. 
  9. Gatavo marinādi - izmanto 9 litrus ūdens, to uzvāra, izšķīdina sāli, cukuru, pievieno lauru lapas, melno piparu graudiņus un etiķi.
  10. Marinādi atdzesē un pārlej tomātiem.
  11. Burkas aizvāko, sakrata un uzglabā vēsā vietā.
  12. Tomāti ir gatavi ēšanai pēc mēneša, gardāki tie būs, ja uzglabāsiet ilgāk.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes