Sastāvdaļas
- tomāti
- 1 saišķītis diļļu
- 1 saišķītis pētersīļu
- 1 saišķītis seleriju
- 200 g ķiploku
- 6 paprikas
- 3 čili piparu
- 1 glāze sāls
- 2 glāzes cukura
- lauru lapas pēc garšas
- melno piparu graudiņi pēc garšas
- 1 glāze galda etiķa
Pagatavošana
- Sastāvdaļu daudzums paredzēts 8 burkām.
- Burkas kārtīgi nomazgā un aplej ar verdošu ūdeni.
- Zaļumus, čili piparus, paprikas nomazgā, izņem sēklas.
- Ķiplokus notīra - visu samaļ gaļas maļamajā mašīnā vai virtuves kombainā.
- Zaļumu, čili piparu, papriku, ķiploku masu samaisa, sadala pa 8 burkām.
- Tomātus kārtīgi nomazgā, liek burkās.
- Var izmantot dažādu šķirņu, stingrus, vienāda lieluma tomātus.
- Vienā burkā liek tikai vienas šķirnes tomātus.
- Gatavo marinādi - izmanto 9 litrus ūdens, to uzvāra, izšķīdina sāli, cukuru, pievieno lauru lapas, melno piparu graudiņus un etiķi.
- Marinādi atdzesē un pārlej tomātiem.
- Burkas aizvāko, sakrata un uzglabā vēsā vietā.
- Tomāti ir gatavi ēšanai pēc mēneša, gardāki tie būs, ja uzglabāsiet ilgāk.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!