Gaļas bumbiņas mārrutku mērcē

Gaļas bumbiņas mārrutku mērcē Foto: Gaļas bumbiņas mārrutku mērcē

Sastāvdaļas

  • 500 g liellopu gaļās
  • 100 g baltmaizes
  • 1 ola
  • 3 ķilavas
  • 1 sīpols
  • 1 skābēts gurķis
  • 1 tējkarote kartupeļu cietes
  • 3 tējkarotes mārrutku
  • 30 g kviešu miltu
  • 50 g krējuma
  • sāls
  • pipari
  • zaļumi

Pagatavošana

  1. Liellopu gaļu nomazgā un samaļ kopā ar izmērcētu baltmaizi, sīpolu un ķilavām.
  2. Pieliek olu, sāli, piparus, sīki sagrieztu gurķi, kartupeļu cieti un kārtīgi samaisa.
  3. No masas izveido bumbiņas, vāra sālsūdenī 3-4 minūtes.
  4. Gatavas saliek dziļā traukā un pārlej ar mārrutku mērci, ko pagatavo šādi: miltus sajauc ar ūdeni, pielej ūdenim, kurā vārītas bumbiņas. Uzvāra, pieliek mārrutkus un krējumu. Virsū uzkaisa sagrieztus zaļumus. Klāt pasniedz vārītus kartupeļus.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes