Sastāvdaļas
- 500 g liellopu gaļās
- 100 g baltmaizes
- 1 ola
- 3 ķilavas
- 1 sīpols
- 1 skābēts gurķis
- 1 tējkarote kartupeļu cietes
- 3 tējkarotes mārrutku
- 30 g kviešu miltu
- 50 g krējuma
- sāls
- pipari
- zaļumi
Pagatavošana
- Liellopu gaļu nomazgā un samaļ kopā ar izmērcētu baltmaizi, sīpolu un ķilavām.
- Pieliek olu, sāli, piparus, sīki sagrieztu gurķi, kartupeļu cieti un kārtīgi samaisa.
- No masas izveido bumbiņas, vāra sālsūdenī 3-4 minūtes.
- Gatavas saliek dziļā traukā un pārlej ar mārrutku mērci, ko pagatavo šādi: miltus sajauc ar ūdeni, pielej ūdenim, kurā vārītas bumbiņas. Uzvāra, pieliek mārrutkus un krējumu. Virsū uzkaisa sagrieztus zaļumus. Klāt pasniedz vārītus kartupeļus.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!