Sastāvdaļas
- 1 kg maltās gaļas
- 4-5 ķiploka daiviņas
- 1 vidēja lieluma sīpols
- 15 g kaltēta oregano
- 1 saišķītis svaigu pētersīļu
- 30 g Parmas siera
- 1 mazliet sakulta ola
- 15 ml austeru mērces
- 70 g svaigu maizes drupaču
- sāls, pipari pēc garšas
- 750 ml tomātu mērces
Pagatavošana
- Sasmalcina sīpolu, pētersīļus, ķiplokus saspiež ķiploku spiedē, sieru sarīvē.
- Krāsni uzkarsē līdz 160°C temperatūrai.
- Visas sastāvdaļas samaisa, veido aptuveni 16 bumbiņas.
- Gaļas bumbiņas liek, ar augu eļļu ieziestā veidnē, cep 20 minūtes.
- Dziļā katlā, ar biezu apakšu lej tomātu mērci, liek katlā gaļas bumbiņas, sautē 20 minūtes, kamēr gatavs.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!