Sastāvdaļas
Gaļas bumbiņām:
- 500 g maltas cūkgaļas
- 1 burkāns (sarīvēts)
- 1 sīpols (smalki sagriezts, vai piemalts gaļai)
- 2 sīpoli sagriezti ripiņās
- 150 g vārīti rīsi
- 1 ola
- sāls
- garšvielas
Mērcei:
- 50 ml karsta ūdens
- 200 ml saldā krējuma
- sāls pēc garšas
Pagatavošana
- Malto gaļu sajauc ar pārējām sastāvdaļām, veido bumbiņas.
- Apcep, kārto katliņā, uz viegli apceptām sīpolu ripiņām.
- Pielej 50 ml karsta ūdens, pasautē 10 minūtes, pielej 200 ml saldā krējuma, pievieno nedaudz sāls, uzkarsē, nogriež karstumu. Ļauj nedaudz "atpūsties".
- Pasniedzu ar kartupeļu biezeni un burkānu-zirnīšu sautējumu.
Recepti piedāvā un iesaka: Iveta Rutkovska
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!