Sastāvdaļas
- 6 aprikozes
- 250 g miltu
- 3 ēdamkarotes kartupeļu cietes
- 2 tējkarotes cepamā pulvera
- 3 olas
- 1/4 glāzes pūdercukura
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakta
- 80 ml eļļas
- 250 ml piena
Pagatavošana
- Olām atdala olu baltumus no dzeltenumiem, katrus liek atsevišķās bļodās.
- Olu baltumu sakuļ ar 5 ēdamkarotēm pūdercukura, stingrās putās.
- Olu dzeltenumiem pievieno atlikušo pūdercukuru - sakuļ.
- Sakultajai olu dzeltenumu masai pielej eļļu, pienu - turpina kult.
- Visu samaisa viendabīgā masā, pašās beigās pievieno sakultos olu baltumus.
- Mīklu uzmanīgi samaisa, lej mazajās kēksu veidnītēs - par 2/3.
- Virsū liek pusi noskalotu un nosusinātu aprikožu bez kauliņiem.
- Cep 180°C temperatūrā, 20-25 minūtes.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!