Smilšu cepumi

Smilšu cepumi Foto: Smilšu cepumi

Sastāvdaļas

  • 200 g sviesta
  • 300 g miltu
  • 100 g cukura
  • 3 olu dzeltenumi
  • šķipsniņa sāls
  • sezama sēkliņas pārkaisīšanai

Pagatavošana

  1. Bļodā izsijā miltus un sāli, pievieno sviestu un cukuru, samīca ar rokām.
  2. Jāsanāk mīklas drupačām.
  3. Pievieno olu dzeltenumus, visu vēlreiz samīca.
  4. Izveido mīklas bumbu, ietin to pārtikas plēvē un liek ledusskapī uz 1 stundu.
  5. Uzkarsē krāsni līdz 180 °C temperatūrai.
  6. Mīklu izņem no ledusskapja un patur 15 minūtes istabas temperatūrā.
  7. Mīklu izrullē 3-4 mm biezumā, izspiež cepumu formiņas.
  8. Cepumus liek uz ietaukotas plāts, ieziež ar olas dzeltenumu, pārkaisa ar sezama sēkliņām vai cukuru.
  9. Cep krāsnī 15-20 minūtes.
  10. Cepumus liek traukā, mazliet atdzesē.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes