Sviesta kēkss ar rozīnēm

Sviesta kēkss ar rozīnēm Foto: Sviesta kēkss ar rozīnēm

Sastāvdaļas

  • 205 g sviesta
  • 200 g cukura
  • 3 olas
  • 265 g miltu
  • 10 g cepamā pulvera
  • 10 g vaniļas cukura
  • 150 g tumšo rozīņu
  • 10 g pūdercukura

Pagatavošana

  1. Mīkstu sviestu sakuļ ar mikseri gaisīgā masā.
  2. Pieber cukuru un turpina kult, kamēr cukurs ir izkusis.
  3. Pa vienai pievieno olas un turpina kult.
  4. Jābūt gaisīgai, gaišai masai.
  5. Pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri, vaniļas cukuru, turpina kult.
  6. Jābūt pietiekoši biezai mīklai, kuru paņemot ar lāpstiņu un apgriežot otrādi, mīkla nokrīt, kā gabals.
  7. Rozīnes noskalo, liek verdošā ūdenī uz 2-3 minūtēm, nosusina, apviļā miltos, pievieno mīklai, kārtīgi samaisa.
  8. Mīklu liek ietaukotā veidnē, kas apkaisīta ar miltiem.
  9. Ar mitru nazi izdara garenisku iegriezumu.
  10. Cep 160°C temperatūrā, no 80 minūtēm līdz 1,5 stundām.
  11. Gatavu kēksu pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes