Sastāvdaļas
- 205 g sviesta
- 200 g cukura
- 3 olas
- 265 g miltu
- 10 g cepamā pulvera
- 10 g vaniļas cukura
- 150 g tumšo rozīņu
- 10 g pūdercukura
Pagatavošana
- Mīkstu sviestu sakuļ ar mikseri gaisīgā masā.
- Pieber cukuru un turpina kult, kamēr cukurs ir izkusis.
- Pa vienai pievieno olas un turpina kult.
- Jābūt gaisīgai, gaišai masai.
- Pievieno izsijātus miltus ar cepamo pulveri, vaniļas cukuru, turpina kult.
- Jābūt pietiekoši biezai mīklai, kuru paņemot ar lāpstiņu un apgriežot otrādi, mīkla nokrīt, kā gabals.
- Rozīnes noskalo, liek verdošā ūdenī uz 2-3 minūtēm, nosusina, apviļā miltos, pievieno mīklai, kārtīgi samaisa.
- Mīklu liek ietaukotā veidnē, kas apkaisīta ar miltiem.
- Ar mitru nazi izdara garenisku iegriezumu.
- Cep 160°C temperatūrā, no 80 minūtēm līdz 1,5 stundām.
- Gatavu kēksu pārkaisa ar pūdercukuru.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!