Ābolu kūka „Šarlote”

Ābolu kūka „Šarlote” Foto: Ābolu kūka „Šarlote”

Sastāvdaļas

  • 6 lieli āboli
  • 3 olas
  • 200 g cukura
  • 1 tējkarote vaniļas cukura
  • 200 - 250 g miltu
  • šķipsniņa kanēļa
  • pūdercukurs
  • 400 ml saldā krējuma

Pagatavošana

    1. Uzkarsē cepeškrāsni līdz 180°C temperatūrai un kūkas formā ieklāj cepamo papīru, nedaudz ietauko to.
    2. Ābolus nomizo, izgriež serdi un sagriež kubiciņos.
    3. Ar elektrisko putotāju sakul olas un cukuru, pievieno vaniļas cukuru, 1 ēdamkaroti miltu un tā pakāpeniski visus miltus, pēc katras pievienošanas reizes rūpīgi samaisot.
    4. Sagrieztos ābolus liek formas pamatnē un pāri klāj mīklu, cep 35 - 40 minūtes.
    5. Izņem no krāsns, ļauj atdzesēties, pārkaisa ar kanēli un pūdercukuru.
    6. Pasniedz ar saputotu saldo krējumu.
  
  
  
recepte skatīta ... reizes



Šodien skatītākās receptes