Omes kēksa recepte

Omes kēksa recepte Foto: Omes kēksa recepte

Sastāvdaļas

  • 150 g sviesta
  • 150 g cukura
  • 4 olas
  • garšvielas (vaniļa vai citrona miziņa)
  • 1 g briežraga sāls
  • 100 g rozīņu
  • 350 g kviešu miltu

Pagatavošana

  1. Sviestu ar cukuru, vaniļu vai citrona miziņu un olām saputo, līdz cukurs izkusis un masa gaišā krāsā.
  2. Tad pievieno ūdenī izšķīdinātu briežraga sāli, noskalotas, nosusinātas, miltos apviļātas rozīnes, izsijātus kviešu miltus un samaisa.
  3. Mīklu liek garenā veidnē un cep vidējā siltumā 45 - 60 minūtes.
  4. Atdzisušu kēksu sagriež šķēlēs, sakārto traukā un pārkaisa ar pūdercukuru.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes