Sastāvdaļas
- 2 jaunas, cepšanai sagatavotas irbes
- sāls
- malti melnie pipari
- 1 tējkarote kaltēta majorāna
- 75 g vistas vai teļa aknu
- 100 g šampinjonu vai citu sēņu
- 1 tējkarote kaltēta rozmarīna
- 1-2 liķiera glāzītes konjaka
- 100 g liesa šķiņķa
- 75 g speķa
- 2 ēdamkarotes tauku
Pagatavošana
- Irbes nomazgā, nosusina un no iekšpuses ierīvē ar sāli, pipariem un majorānu.
- Pagatavo pildījumu. Aknas un sēnes sīki sagriež, pievieno sāli, piparus, rozmarīnu un konjaku. Visu samaisa un sapilda irbēs, atstājot brīvu vietu, kur pildījumam karstumā uzbriest.
- Irbes ietin šķiņķa, tad speķa šķēlītēs un aptin ar rupju kokvilnas diegu.
- Katru irbi atsevišķi ietin folijā, malas cieši noloka.
- Liek cepties iepriekš līdz 200°C sakarsēta cepeškrāsnī.
- Pēc 45 minūtēm foliju atver, noņem diegu, šķiņķa un speķa šķēlītes saliek apkārt irbēm.
- Uz krūtiņām saliek tauku piciņas un cep vēl kādu brīdi, kamēr ādiņa kļūst brūna.
- Pasniedz ar ceptiem kartupeļiem un lapu salātiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!