Focaccia

Focaccia Foto: Focaccia

Sastāvdaļas

  • 12 g sauso raugu
  • 1 tējkarote cukura
  • 1 tējkarote sāls
  • 450 ml silta ūdens
  • 30 ml olīveļļas
  • 580 g izsijātu miltu
  • ķirštomāti
  • olīvas
  • rozmarīns
  • sarkanais sīpols

Pagatavošana

  1. Veidojam mīklas klaipiņu un liekam uz 20 min kārtīgi iedarboties raugam.
  2. Tad mīklu uzliek uz galda virsmu un saveļ bumbu lokot malas (tas lai maizīte iznāk poraināka).
  3. Pēc 20 minūtēm šo procedūru mīklai vajadzēs atkārtot. Tādu vieglu masāžu. Atkal saveļam apaļā bumbā, un vēlreiz liekam mīklu atpūsties. Nu uz 1.5 stundu.
  4. Gatavu mīklu ar mitrām rokām veidojam formu. Ar pirkstu galiem iespiežam bedrītes, kurās ieliekam ķirštomātus, olīvas un rozmarīnu ar sarkano sīpolu.
  5. Pārslaka olīveļļu, uzberam rupjo jūras sāli un liekam cepties.
  6. 240° 15 minūtes apakšējā cepeškrāsns plauktā un tad 20 minūtes uz vidējā plaukta.
  7. Gatavību pārbaudām ar koka irbulīti.

Recepti piedāvā un iesaka: Vlada Vladlena

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes