Sastāvdaļas
- 12 g sauso raugu
- 1 tējkarote cukura
- 1 tējkarote sāls
- 450 ml silta ūdens
- 30 ml olīveļļas
- 580 g izsijātu miltu
- ķirštomāti
- olīvas
- rozmarīns
- sarkanais sīpols
Pagatavošana
- Veidojam mīklas klaipiņu un liekam uz 20 min kārtīgi iedarboties raugam.
- Tad mīklu uzliek uz galda virsmu un saveļ bumbu lokot malas (tas lai maizīte iznāk poraināka).
- Pēc 20 minūtēm šo procedūru mīklai vajadzēs atkārtot. Tādu vieglu masāžu. Atkal saveļam apaļā bumbā, un vēlreiz liekam mīklu atpūsties. Nu uz 1.5 stundu.
- Gatavu mīklu ar mitrām rokām veidojam formu. Ar pirkstu galiem iespiežam bedrītes, kurās ieliekam ķirštomātus, olīvas un rozmarīnu ar sarkano sīpolu.
- Pārslaka olīveļļu, uzberam rupjo jūras sāli un liekam cepties.
- 240° 15 minūtes apakšējā cepeškrāsns plauktā un tad 20 minūtes uz vidējā plaukta.
- Gatavību pārbaudām ar koka irbulīti.
Recepti piedāvā un iesaka: Vlada Vladlena
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!