Sastāvdaļas
- 500 cukīni
- 3 olas
- 125 g miltu
- 240 g fetas siera
- 1 ēdamkarote olīveļļas
- sauja diļļu
- 1 tējkarote cepamā pulvera
- malti melnie pipari
- sāls
- 4 - 6 ēdamkarotes augu eļļas
Mērcei:
- 250 ml bezpiedevu jogurta
- 2 ķiploka daiviņās
- sāls pēc garšās
Pagatavošana
- Cukini nomizo un sarīvē uz rupjās dārzeņu rīves. Pārkaisa ar sali, samaisa un atstāj uz dažam minūtēm, lai atsulojas un lieko sulu nospiež.
- Bļodā kopā sakuļ cukini masu un olas. Lai masa labāk sajaucas, kuļ ar dakšiņu.
- Cukini un olu masai pievieno miltus, cepamo pulveri, šķipsniņu sāls, olīveļļu, melnos piparus.
- Fetas sieru ar dakšiņu saspaida gabaliņos.
- Iecilā mīklas masā sieru.
- Smalki sagriež lociņus. Pievieno mīklai.
- Panna uz vidējas uguns uzkarsē eļļu, ar karoti liek iekšā miklu, veidojot vidēji lielas pankūkas un cep 5 minūtes, līdz pankūkas no abām pusēm zeltaini brūnas.
- Pasniedz karstas ar mērci. To gatavo bļodā sajaucot jogurtu, sāli un ķiplokspiedē izspiestu ķiploku.
Tas ir neprātīgi garšīgi un ļoti vienkārši! Noteikti pamēģini pagatavot!
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!