Cūkgaļas rulete ar vistu un sēnēm

Cūkgaļas rulete ar vistu un sēnēm Foto: Cūkgaļas rulete ar vistu un sēnēm

Sastāvdaļas

  • 20 g baltu kaltētu sēņu
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 20 ml augu eļļas
  • 10 g pētersīļu
  • 3/4 tējkarotes sāls
  • 400 g cūkgaļas filejas
  • 1/4 tējkarotes maltu melno piparu
  • 400 g vistas filejas

Pagatavošana

  1. Sēnes iemērc aukstā ūdenī, lai tās kļūst mīkstas.
  2. Pa to laiku apcep sasmalcinātu sīpolu, līdz tas kļūst caurspīdīgs un ķiplokus,
  3. pēc tam tur pievieno sagrieztas sēnes.
  4. Pievieno sāli, nedaudz ūdens, kurā mirka sēnes, un sautē 10 minūtes.
  5. Ja vēl nepieciešams, pievieno sāli. Pievieno sasmalcinātus pētersīļu zaļumus.
  6. Cūkgaļas fileju griež gareniski, nepārgriežot pilnībā, lai to var atvērt kā grāmatu.
  7. Pārklāj ar pārtikas plēvi un izklapē, lai izveidojas gaļas plāksne ne biezāka par 1 cm.
  8. To apsmērē ar eļļu, uzber sāli un piparus.
  9. Arī vistas fileju pārgriež gareniski pašā resnākajā vietā un izklapē tāpat, līdz izveidojas plakans gaļas gabals.
  10. Izklapējiet vienmērīgi, lai nevienā vietā gaļa nesaplīst.
  11. Uz cūkgaļas liek vistu fileju tā, lai tās pārklāj gandrīz visu gaļas laukumu.
  12. Uzber sāli un piparus.
  13. Virsū liek sēņu pildījumu, gaļu sarullē un sastiprina ar zobu bakstāmajiem kociņiem.
  14. Lai rulete cepoties neizjūk, kociņus nostiprina zigzagveida ar kokvilnas diegu.
  15. Ruleti aptin ar foliju, liek cepeškrāsnī 180 °C temperatūrā un cep 40 minūtes.
  16. Pēc tam foliju atver, palielina karstumu līdz 200 °C un cep vēl 20 minūtes,
  17. periodiski aplejot ruleti ar radušos sulu.
  18. Kad gaļa gatava, tad noņem diegus un kociņus.
  19. Pirms pasniegšanas sagriež gabaliņos un pārlej ar gaļas sulu.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes