Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas gaļās (muguras gabala)
- 1 burkāns
- 1 pētersīlis
- 1/2 selerijas saknes
- 1 kg vidēji lielu saldskābu ābolu
- 1 kg kartupeļu
- sāls
- pipari
- 1 ēdamkarote kukurūzas eļļas
- 3 glāzes ūdens
Pagatavošana
- Cepešpannu noklāj ar šķēlēs sagrieztām garšsaknēm.
- Muguras gabala ādu apziež ar eļļu, ierīvē ar sāli un pipariem, liek cepeškrāsnī ar ādu uz leju.
- Pielej nedaudz ūdens.
- Kad viena puse apcepusi, gaļu apgriež ar ādu uz augšu, ādu sagriež mazos gabaliņos un cep, līdz tā kļūst brūna.
- Ābolus sagriež divās daļās, izņem serdi, nomizotus kartupeļus (ja lieli, pārgriež uz pusēm) cep kopā ar cepeti uz vienas pannas.
- Cepšanas laika kartupeļus pārkaisa ar sāli.
- Kad cepetis, ābol un kartupeļi gatavi, cepeti sagriež šķēlītēs, sakārto cepešbļodā kopā ar ceptajiem kartupeļiem un āboliem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!