Sastāvdaļas
- 1 kg cūkgaļas
- 1 kg kartupeļu
- 2-3 zaļās paprikas
- 1 liels sīpols
- 1 burkāns
- 2-3 tomāti
- kaudzīte kaltētu balto sēņu
- 1 kabacis vai cukini
- sāls, pipari, zaļumi
- taukvielas cepšanai pēc izvēles (sviests, tauki, augu eļļa)
Pagatavošana
- Kaltētās sēnes mērcē un izvāra, ja sēnes ir lielas, tās sagriež.
- Sēņu novārījumu noliek malā - tas noderēs.
- Gaļu sagriež vidēja lieluma gabalos un cep taukvielās, kamēr tā apbrūnē, pieber sāli, piparus.
- Sīpolu, burkānu, kabaci vai cukini sagriež gabalos.
- Tomātus applaucē verdošā ūdenī, novelk mizu, izņem sēklas un sagriež garenos gabaliņos.
- Taukvielās cep sīpolu un burkānu, pievieno kabaci vai cukini, sagrieztas paprikas, tomātus, pieber sāli, piparus.
- Kartupeļus nomizo un sagriež lielos gabalos.
- Samaisa visus dārzeņus, gaļu, sēnes - liek dziļā veidnē.
- Sēņu novārījumam pieber mazliet sāls, pārlej gaļai un dārzeņiem.
- Ja sēņu novārījuma ir maz, izmanto buljonu vai ūdeni, šķidrumam jābūt līdz veidnes malām.
- Veidnei uzliek vāku un cep 180°C temperatūrā, 1 stundu un 20-30 minūtes.
- Gatavu sacepumu pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!