Cūkgaļa ar zaļo papriku un sēnēm

Cūkgaļa ar zaļo papriku un sēnēm Foto: Cūkgaļa ar zaļo papriku un sēnēm

Sastāvdaļas

  • 1 kg cūkgaļas
  • 1 kg kartupeļu
  • 2-3 zaļās paprikas
  • 1 liels sīpols
  • 1 burkāns
  • 2-3 tomāti
  • kaudzīte kaltētu balto sēņu
  • 1 kabacis vai cukini
  • sāls, pipari, zaļumi
  • taukvielas cepšanai pēc izvēles (sviests, tauki, augu eļļa)

Pagatavošana

  1. Kaltētās sēnes mērcē un izvāra, ja sēnes ir lielas, tās sagriež.
  2. Sēņu novārījumu noliek malā - tas noderēs.
  3. Gaļu sagriež vidēja lieluma gabalos un cep taukvielās, kamēr tā apbrūnē, pieber sāli, piparus.
  4. Sīpolu, burkānu, kabaci vai cukini sagriež gabalos.
  5. Tomātus applaucē verdošā ūdenī, novelk mizu, izņem sēklas un sagriež garenos gabaliņos.
  6. Taukvielās cep sīpolu un burkānu, pievieno kabaci vai cukini, sagrieztas paprikas, tomātus, pieber sāli, piparus.
  7. Kartupeļus nomizo un sagriež lielos gabalos.
  8. Samaisa visus dārzeņus, gaļu, sēnes - liek dziļā veidnē.
  9. Sēņu novārījumam pieber mazliet sāls, pārlej gaļai un dārzeņiem.
  10. Ja sēņu novārījuma ir maz, izmanto buljonu vai ūdeni, šķidrumam jābūt līdz veidnes malām.
  11. Veidnei uzliek vāku un cep 180°C temperatūrā, 1 stundu un 20-30 minūtes.
  12. Gatavu sacepumu pārkaisa ar sakapātiem zaļumiem.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes