Sastāvdaļas
- 1 kg cūkas ribiņu
- rīvmaize
- 1 ēdamkarote sviesta
- 2-3 ēdamkarotes ķiršu biezeņa
- krustnagliņas pēc garšas
- kanēlis pēc garšas
- mazliet sarīvētas citrona miziņas
- 3 ēdamkarotes vīna
- cukurs pēc garšas
- 2 glāzes buljona
Pagatavošana
- Cūkas ribiņas sacērt gabaliņos, izvāra sālsūdenī, kam pieliktas dažādas garšsaknes.
- Kad gaļa tajā pašā buljonā atdzisusi, to izņem, pārkaisa ar rīvmaizi, liek uz ietaukotas pannas cepeškrāsnī un apcep no abām pusēm brūnu.
- Pagatavo mērci: ķiršu augļu biezenim pieliek pēc garšas cukuru, smalko kanēli, saberztas krustnagliņas, citrona miziņu, atšķaida ar buljonu, pielej mazliet portvīna, visu uzvāra, pārlej ribiņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!