Cūkas galerts ar skaisti rotātiem gulbīšiem

Cūkas galerts ar skaisti rotātiem gulbīšiem Foto: Cūkas galerts ar skaisti rotātiem gulbīšiem

Sastāvdaļas

  • 1 cūkas stilbiņš (1kg)
  • 1 neliels burkāns
  • pētersīļi
  • 1 sīpols
  • neliels gabaliņš seleriju saknes
  • lauru lapas pēc garšas
  • 1 ķiploka daiviņa
  • pipara graudiņi
  • sāls

Pagatavošana

  1. Cūkas stilbiņu notīra, nomazgā, pārcērt uz pusi vai vairākos gabaliņos, pārlej ar 1 l auksta ūdens, uzvara, pieliek garšaugus.
  2. Gaļu vāra uz ļoti mazas uz guns, ļaujot ūdenim burbuļot. Vāra, līdz gaļa sāk atdalīties no kauliem (apmēram 3 stundas). Vārīšanās vidū gaļai pievieno sāli un piparus, neilgi pirms gatavības - lauru lapas un ķiploki.
  3. Gaļu sagriež gabaliņos , liek ar aukstu ūdeni izskalotos trauciņos.. Trauku dibena var ieklāt pētersīļu lapiņas, dilles, burkāna ripiņas.
  4. Noskalotajam šķidrumam no virsas nosmeļ taukus, pēc garšas pievieno sāli.
  5. Ņemiet vērā ka atdzesēts šķidrums liksies mazā sāļš. Šķidrumu pārlej gaļai, aukstumā sarecina. Pārliešanai vajag aptuveni 1,5 glāzes šķidruma. Ja tas ir par daudz novārījies to papildina ar vārītu ūdeni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes