Sastāvdaļas
- 200 g miltu
- 125 g margarīna vai sviesta
- 1 olas dzeltenums
- 1 ēdamkarote pūdercukura
Citronu mērcei:
- 150 g ūdens
- 1 ēdamkarote sviesta
- 3 olas dzeltenumi
- 80 g cukura
- 1 ēdamkarote miltu
- 1 citrona sarīvēta miziņa
- 1 citrona sula
Rotājumam:
- 4 olas baltumi
- 80 g cukura
- 200 g saldā krējuma
- 1 šķipsniņa rīvētu citrona miziņu
Pagatavošana
- Samaisa miltus, taukvielas, olas dzeltenumu un pūdercukuru. No mīklas izveido kukulīti un 30 minūtēm liek vēsumā.
- Uzvāra ūdeni un sviestu mērcei. Olu dzeltenumus, cukur un miltus sakuļ stingrās putās. Putojot pievieno verdošo ūdeni un sviestu.
- Mērcei pievieno citrona miziņas un sulu. Maisījumu lej atpakaļ katliņā. Mērci, nepārtraukti maisot, uz lēnas uguns uzbriedina. Katliņu ar mērci atdzesē auksta ūdens peldē.
- Mīklu sadala 4 - 6 formā apmēram 11 cm diametrā.
- Kūku pamatnes cep krāsnī uz restītēm 225°C temperatūrā 10 minūtes. Nedaudz atdzesē.
- Mērci lej pamatnēs.
- Olu baltumus saputo stingrās putās. Pievieno cukuru un kuļ līdz bezē masa kļūst mirdzoša.
- Saputoto bezē liek uz mērces. Vidū izveido dobīti.
- Citronkūkas cep krāsnī 150°C temperatūrā 10 minūtes, līdz tās iegūst skaistu krāsu.
- Saputo putukrējumu un piepilda bezē dobīti. Rotā ar rīvētajām citrona miziņām.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!