Citronkūkas

Citronkūkas Foto: Citronkūkas

Sastāvdaļas

  • 200 g miltu
  • 125 g margarīna vai sviesta
  • 1 olas dzeltenums
  • 1 ēdamkarote pūdercukura

Citronu mērcei:

  • 150 g ūdens
  • 1 ēdamkarote sviesta
  • 3 olas dzeltenumi
  • 80 g cukura
  • 1 ēdamkarote miltu
  • 1 citrona sarīvēta miziņa
  • 1 citrona sula

Rotājumam:

  • 4 olas baltumi
  • 80 g cukura
  • 200 g saldā krējuma
  • 1 šķipsniņa rīvētu citrona miziņu

Pagatavošana

  1. Samaisa miltus, taukvielas, olas dzeltenumu un pūdercukuru. No mīklas izveido kukulīti un 30 minūtēm liek vēsumā.
  2. Uzvāra ūdeni un sviestu mērcei. Olu dzeltenumus, cukur un miltus sakuļ stingrās putās. Putojot pievieno verdošo ūdeni un sviestu.
  3. Mērcei pievieno citrona miziņas un sulu. Maisījumu lej atpakaļ katliņā. Mērci, nepārtraukti maisot, uz lēnas uguns uzbriedina. Katliņu ar mērci atdzesē auksta ūdens peldē.
  4. Mīklu sadala 4 - 6 formā apmēram 11 cm diametrā.
  5. Kūku pamatnes cep krāsnī uz restītēm 225°C temperatūrā 10 minūtes. Nedaudz atdzesē.
  6. Mērci lej pamatnēs.
  7. Olu baltumus saputo stingrās putās. Pievieno cukuru un kuļ līdz bezē masa kļūst mirdzoša.
  8. Saputoto bezē liek uz mērces. Vidū izveido dobīti.
  9. Citronkūkas cep krāsnī 150°C temperatūrā 10 minūtes, līdz tās iegūst skaistu krāsu.
  10. Saputo putukrējumu un piepilda bezē dobīti. Rotā ar rīvētajām citrona miziņām.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes