Cīsiņi mīklā

Cīsiņi mīklā Foto: Cīsiņi mīklā

Sastāvdaļas

  • 1 glāze miltu
  • 1/3 glāzes silta ūdens
  • 1 ēdamkarote augu eļļas
  • 1 tējkarote ar kaudzi sausā rauga
  • 1/2 ēdamkarote medus
  • sāls pēc garšas

Pagatavošana

  1. Siltā ūdenī izkausē medu un sauso raugu, ļauj "atdzīvoties".
  2. Pievieno  eļļu, sāli. Pamazām pievieno miltus un sajauc mīklu.
  3. Mīklu kārtīgi izmīca un atstāj atpūsties uz 20 minūtēm.
  4. Kad mīkla uzrūgusi, to viegli pamīca un izrullē, un sagriež strēmelēs.
  5. Strēmeles garums atkarīgs no cīsiņa garuma.
  6. Mīklas strēmeles nosmērē ar olu, lai mīkla cepšanās laikā neatnāk vaļā.
  7. Mīklā ietin cīsiņus. Tos liek uz cepešplāts, ievērojot attālumu. Pārsmērē ar olu.
  8. Var pārkaisīt sezama sēkliņas.
  9. Liek uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 250 °C temperatūrā līdz cīsiņi kļūst gaiši brūni.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes