Sastāvdaļas
- 1 l cidoniju sulas
- 1,3 kg cukura
Pagatavošana
- Cidoniju augļus novāc pilngatavībā. Cidoniju sulu var iegūt ar dažādiem paņēmieniem: 1) ar sulu spiedi; 2) ar sulu tvaicējamo aparātu; 3) izvelkot ar cukuru. Pēdējais paņēmiens ir ļoti vienkāršs.
- Augļus nomazgā, sagriež plānās šķēlītes un traukā kārtām pārkaisa ar cukuru, novieto vēsā vieta uz 8 - 12 stundām.
- Pa šo laiku cukurs izvelk no augļiem sulu. Radušos sulu - sīrupu lēnām nolej, ja vajadzīgs, izkāš caur marli.
- Sīrupu vāra 5 minūtes, nosmeļot putas.
- Verdošu sīrupu pilda dezinficētos traukos un noslēdz.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!