Cidoniju sīrups

Cidoniju sīrups Foto: Cidoniju sīrups

Sastāvdaļas

  • 1 l cidoniju sulas
  • 1,3 kg cukura

Pagatavošana

  1. Cidoniju augļus novāc pilngatavībā. Cidoniju sulu var iegūt ar dažādiem paņēmieniem: 1) ar sulu spiedi; 2) ar sulu tvaicējamo aparātu; 3) izvelkot ar cukuru. Pēdējais paņēmiens ir ļoti vienkāršs.
  2. Augļus nomazgā, sagriež plānās šķēlītes un traukā kārtām pārkaisa ar cukuru, novieto vēsā vieta uz 8 - 12 stundām.
  3. Pa šo laiku cukurs izvelk no augļiem sulu. Radušos sulu - sīrupu lēnām nolej, ja vajadzīgs, izkāš caur marli.
  4. Sīrupu vāra 5 minūtes, nosmeļot putas.
  5. Verdošu sīrupu pilda dezinficētos traukos un noslēdz.

Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!

... reizes
    



Šodien skatītākās receptes