1 paņēmiens - augļu
- Vienu augli pēc izvēles - ābolu, ananasu, mango vai bumbieri sagriež šķēlītēs.
- Gatavojot gaļu, pievieno augļa šķēlītes, tās atdos gaļai savu sulu, gaļa kļūs maigāka.
- Tādēļ arī ir tik iecienīta cūkgaļa ar ananasiem.
2 paņēmiens - japāņu gaumē
- Sagatavo gaļas marinādi - rīvētu sīpolu samaisa ar rīvētu ābolu, pievieno olīveļļu un mazliet Sakē.
- Gaļu liek marinādē uz nakti, ledusskapī - tā būs maiga un aromātiska.
3 paņēmiens - pārsteidzošais
- Cepšanai sagatavotu gaļu liek bļodā, pārlej ar kokakolu, patur 10 minūtes.
- Tad gaļu izņem, mazliet nosusina un cep, pievienojot maltus melnos piparus.
- Gaļas garša būs brīnišķīga, šis paņēmiens der lieliem gaļas gabaliem.
4 paņēmiens - zinātniskais
- Gaļa - tas ir olbaltumvielu avots, tādēļ, lai tā kļūtu mīkstāka, jāizjauc olbaltumvielu savienojumi.
- Vislabāk uz šadiem savienojumiem iedarbojas dažādas skābes.
- Pietiek 30 minūtes gaļu paturēt citronu sulā, tā kļūs izteikti mīkstāka.
- Var izmantot arī etiķi, bet tad gaļa ir jātur visu nakti.