Sastāvdaļas
- 300 g svaiga, nomizota ananāsa
- 30 g seleriju kātu
- 2 ķiploka daiviņas
- 500 g laša filejas
- 1/2 tējkarotes sāls
- 5 melno piparu graudiņi
- 1 lauru lapa
- 20 ml augu eļļas
- 20 ml sojas mērces
- 50 ml ananāsu sulas
- 5 g kukurūzas cietes
- rozā šampanietis (pēc vēlēšanās)
Pagatavošana
- Nomizotajam ananāsam izņem viduci, mīkstumu sagriež gabaliņos.
- Seleriju kātus sagriež plānās šķēlītēs.
- Ķiplokus sakapā.
- Zivs fileju atdala no ādas ar asu nazi.
- Zivs ādu liek katlā, uzlej aukstu ūdeni (lai pārklāj ādu), uzvāra.
- Nosmeļ putas, samazina uguni, pieber sāli, garšvielas, vāra 20 minūtes.
- Zivs fileju sagriež, aptuveni, tikpat lielos gabalos, kā ananāsus, vai mazliet lielākos.
- Lielā pannā vai vokpannā, sakarsē ēdamkaroti augu eļļas, liek laša filejas gabaliņus, maisot, cep 2 minūtes, izņem no pannas.
- Tajā pašā pannā liek ananāsus, selerijas kātu šķēlītes, ķiplokus, pielej sojas mērci, ananāsu sulu un 150 ml zivs buljona (no zivs ādas vārīto).
- Visu sautē 5-6 minūtes.
- Kukurūzas cieti izšķīdina 2 tējkarotēs auksta ūdens, un lej pannā.
- Maisot sautē, kamēr mērce kļūst caurspīdīga un mazliet sabiezē.
- Ceptos laša filejas gabaliņus liek atpakaļ pannā, samaisa, pakarsē.
- Lasi pasniedz karstu, klāt dzeram atdzesētu rozā šampānieti.
Patīk recepte? Iesaki draugiem. Paldies!